2016. december 08., csütörtök 20:49

Megjelent a Cactus RF60X vezetéknélküli vaku

Írta:

A szebb napokat is megélt Cactus bemutatta új vakuját. A cég szinte pionír volt a rádiós vakukioldásban, annak idején a méregdrága PocketWizard mellett az olcsó, eBayes, 433Mhz-es Cactus kioldók voltak elterjedtek nem csak Magyarországon, de az egész világon. Ha más nem emiatt emlékezünk meg róla itt a blogon, jóllehet gyanítom nem sokan haszálják már itthon ezt a márkát. Merthogy eztán jöttek a többiek és elorozták a piacot, de a Cactus még ma is él, ha nem is virul. Különleges cross-brand (márkafüggetlen) HSS kioldója, a V6 után most csúcsvakujukat mutatták be, a pofás RF60X-et, mely a korábbi RF60 frissített változata gyorsabb újratöltési idővel és új kezelőfelülettel. 

A vakuba beépített 2.4GHz-es rádiós adóvevő került, így kompatibilis a Cactus V6 és V6II. A vezérlőjükhöz hasonlóan a Cactus RF60X legnagyobb erénye a márkafüggetlen HSS és itt nem csak villanási idővel játszó Hypersyncről beszélünk, hanem valódi, hosszú vibrálást produkáló, hagyományos HSS-ről, ami mindig is márkafüggő volt, de a Cactus megoldotta, hogy ezt ugyanaz a típusú vaku tudja Canonnal, Nikonnal, Fujifilmmel, Olympusszal, Panasonickal, Pentaxszal és Sonyval. A legszebb az egészben hogy olyan márkával is megcsinálták, ami gyárilag nem is tud HSS-t. Emellett a késleltetett villanási idejű Hypersyncet is tudja a vaku.

Ezeket leszámítva egyébként semmi extra, tud TTL-t és Manuált, 24-105mm-es a zoomfeje, van AF segédfénye és tud Master és Slave is lenni. A kijelzője azért vagány. :)

Ja még egy okosságot tud a vaku, ami egyedülálló a piacon: automatikusan állítja az újratöltési időt a vaku hevülésével arányosan, emiatt ha nyúzzuk jóllehet egyre lassabban fog feltölteni, viszont kiküszöböli a túlmelegedés miatti kényszerű letiltást. 

Ára 185 dollár és már előrendelhető az amcsi és angol webshopokban, évvégén kerül kiszállításra.

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

RSS modul